Ozljeda Mihaela Žapera

Mihael Žaper ozlijedio se na utakmici 23. kola SuperSport HNL-a i odmah se vidjelo da se ne radi o bezazlenoj situaciji. Teren je napustio na nosilima i u suzama. Hajdukov defenzivni vezni htio je blokirati udarac protivničkog igrača i vidjelo se odmah u snimci da mu je noga bila u neprirodnom položaju prilikom uklizavanja.

Hajduk je samo spomenuo da se radi o teškoj ozljedi koljena koja zahtjeva operativni zahvat te da će izbivati više mjeseci zbog čega je sezona za njega gotova.

Iz informacija koje smo dobili, saznajemo da se odmah sumnjalo na ozljedu ligamenta i meniskusa. Kasniji detaljni pregled upravo je potvrdio te sumnje. Mihael će biti poslan u Austriju, u Innsbruck, u istu kliniku u kojoj su prošle godine bili operirani Ivan Perišić i Dario Melnjak.

Zanimljivo je da je upravo ovu ozljedu desnog ligamenta predvidio kaštelanski fizioterapeut Franjo Keškić. On je već prošle godine u rujnu, nakon što je vidio video liječničkog pregleda u sklopu videa predstavljanja igrača te pogledao Žaperovu povijest ozljeda, rekao za Mihaela da mu je desna noga kao ‘tempirana bomba’ po pitanju pucanja križnog ligamenta, a da ni lijeva nije ništa bolja od toga, ali je to ostalo samo na sumnjama jer fizioterapeut nije imao dovoljno informacija za pravu dijagnozu.

Također napominje kako za ovu ozljedu nisu krivi ni umor ni teren jer pucanje križnog ligamenta u zadnje vrijeme ne zaobilazi ni najveće svjetske klubove koji imaju najbolje terene i najbolje medicinske službe. U današnje vrijeme postoje moderne metode koje bi mogle predvidjeti ovakve ozljede, ali ih klubovi još ne implementiraju u svoje medicinske procese jer su te metode podložnije subjektivnoj procjeni izvođača metode.

Što se tiče samog Žapera, još se ne mogu donijeti nikakvi zaključci. U iduća dva tjedna bi trebao biti operiran i tek nakon toga se mogu donijeti nekakve prognoze o tome koliko će dugo izbivati s terena. Mihaelu želimo što brži oporavak.