Danas od 19:10: Hajduk – Rudeš

Hajduk danas igra na Poljudu protiv Rudeša u sklopu 32. kola SuperSport HNL-a.

Bit će to utakmica posljednjeplasirane i trećeplasirane momčadi prvenstva. Rudeš dolazi na Poljud s pet poraza u nizu u kojima je i matematički ispao iz najjačeg ranga, dok je Hajduk u posljednjoj utakmici pobijedio i prekinuo niz od četiri poraza.

Hajduk ima pozitivan omjer s Rudešom te je u zadnjih 10 utakmica zabilježio 8 pobjeda i dva poraza, od čega su zadnjih 7 utakmica sve redom pobjede.

Ove sezone Hajduk i Rudeš su odigrali tri utakmice i u sve tri utakmice su slavili Splićani ukupnom gol razlikom 5:0. U prvoj utakmici sezone Hajduk je pobijedio u gostima 0:2 pogocima Livaje i Melnjaka, u drugoj utakmici nije bilo Livaje pa je presudio Trajkovski jedinim golom na utakmici, dok je u posljednjoj Hajduk slavio pogocima Livaje i Dajakua.

Momčad Rudeša prošle sezone je došla iz drugoligaškog društva i nije se pretjerano pojačavala – tek tri transfera u odnosu na prošlu godinu, stoga se radi o relativno mladoj momčadi koja se želi nadigravati sa suparnicima, ali je kvaliteta limitirana, te su ove sezone upisali tek jednu pobjedu i pritom zabili 13 golova. Vjerojatno najveća opasnost dolazi od ofenzivca Aleksa Latkovića koji s 2 gola dijeli prvo mjesto najboljih strijelaca ove sezone, a upisao je i dvije asistencije.

Utakmicu možete pratiti na kanalu MAXSport 1. Sretno Bili!