Komentar: Šest zanimljivosti sa susreta HB-a i Hajduka

Ne može jednostavno s Hajdukom, čak i kad se igra u egzotičnim sjevernim predjelima porcija nervoze za navijače uvijek će biti tu. No, hajdemo mi s našim pisanjem.

Prva zanimljivost je bila da se Hajduk jako loše adaptirao na umjetnu travu. Ne može i ne smije to biti objašnjenje za jako lošu predstavu, ali ta borba s kontrolom lopte bila je vidljiva od prve sekunde. Rasredati sad o razlozima je suvišno, svejedno je je li teren u Stobreču toliko različit od ovog na sjeveru svijeta, načisto je bilo tako te su se s loptom puno više borili i najbolji igrači Hajduka.

Drugo je da izlazak iz presinga i dalje jako slab, odnosno najčešće to na kraju završi ispucavanjem baluna. U nekoliko navrata bi se čak i dobro nešto napravilo, ali umjesto da se napravi onaj posljednji pas za probijanje protivnika, obično bi slijedila lopta u rikverc. U nekoliko navrata se i Livaja morao spuštati na tridesetak metara, iako on to može obaviti, ne vidim previše smisla, gubi se mnogo onda naprijed.

Treća stvar je da su Farani ovaj put imali kontrolu posjeda za razliku od splitskog dvoboja. Prije tjedan dana Capan i Krovinović su se nametnuli gostima, sada to nije bio slučaj. Pogotovo je Capan bio indisponiran, prema naprijed nije donosio mnogo, a prema nazad je bio veliki problem, jer su Farani olako dolazili do Hajdukovih 20-25 metara. Jučerašnji nastup Capana trebao bi biti razbuđujući za onu vrišteću manjinu koja stenje o potrebi mladih igrača. Mladi igrači osciliraju i to je gadna stvar ako juriš rezultate. Malo bi tih u slučaju sinoćnjeg poraza od 3:0 reklo “nema veze, Capan je igrao”.

Četvrta zanimljivost je da je Bamba dobio priliku zaigrati od prve minute. Bila je to i dobrih i loših elemenata te odluke, Gambijac je pokazao da je odličan jedan na jedan igrač, u nekoliko je situacija naslagao kao na traci protivnike. No, isto tako se vidjelo da nije još uigran s ekipom, a to je problem kada se često ostaje 4 na 4, što je Hajduk ostajao zbog visokog pritiska domaćina. Neuigranost onda bude glavni razlog da se protivnika ne matira. No, svakako zanimljiv igrač, koji će biti krajnje upotrebljiv i u situacijama kad se braniš, zbog brzine, kao i kad napadaš HNL-ove bunkere, zbog dobrog driblinga. Još kad se uigra…

Peta zanimljivost je da je Ivan Rakitić upisao prvi nastup za Hajduk. Nije to mala stvar, pročitajte ovu rečenicu još jednom. A iako se uklopio tih 20 minuta u sivilo Hajduka, u sudačkom produžetku je u jednom trenutku sa svojih 36 godina uredno uklizao na jednu ničiji loptu. Ako se po jutru dan poznaje, imat ćemo nabrijanog Rakitića spremnog ginuti.

Šesto i zaključno je da neke potrebe za daljnjim zanimljivostima nema. Hajduk je odigrao loše i prošao, što se tiče Europe bio bih sretan da svaki put ovo mogu napisati, bolje nego da je igra bila super, ali… Ivan Lučić uz asistenciju Uremovića je omogućio da ne bude baš potpuni stres u drugom dijelu i hvala im na tome. Nešto u igri se treba popraviti, koliko i kako je na talijanskom treneru. OK, ima se malo popusta zbog terena, ali ne može to eksulpirati baš ovako lošnjikavu utakmicu.

Izvor: trafika.hr