Danas od 18:30: Lokomotiva – Hajduk

Hajduk danas gostuje u Kranjčevičevoj u 18:30h gdje će snage odmjeriti s Lokomotivom u sklopu 2. kola SHNL-a.

Momčad s Kajzerice dolazi na noge “Bijelima” nakon teškog poraza od Rijeke (4:0). Hajduk, s druge strane, je sezonu otvorio pobjedom protiv Slaven Belupa.

Prošle sezone Lokomotiva je završila na 5. mjestu u prvenstvu, dva mjesta iza Hajduka, te su se u većini utakmica pokazali kao “tvrd orah” za Hajduk. U prvoj utakmici Hajduk je na Poljudu slavio 1:0 pogotkom Sahitija, u drugoj utakmici, u gotovo neregularnoj utakmici radi poledice na terenu, momčadi su remizirale – Lokomotiva je povela pogotkom Goričana, a Benrahou je izjednačio pred kraj utakmice, dok je u trećoj utakmici momčad Lokomotive slavila s 2:1. Dva gola je zabio Mudražija, a Hajduk je smanjio prednost pogotkom Livaje u sudačkoj nadoknadi. U posljednjem ogledu i zadnjem kolu prvenstva, Hajduk je nadigrao Lokomotivu s 5:2 u Kranjčevićevoj, ali u tom trenutku nijedna ni druga momčad više nije mogla napredovati ili nazadovati na tablici.

U posljednjih 10 susreta Hajduk je pobijedio 5 puta, tri utakmice su završile neodlučeno, a Lokomotiva je slavila dva puta.

Lokomotiva je poznata po tome da uvijek ima momčad sastavljenu od kvalitetnih mladih igrača te im je renome im je atraktivan nogomet uz brzo otvaranje i snažne protunapade preko krila. Ipak, možemo očekivati puno drugačiju Lokomotivu u odnosu na prošlu sezonu. Tijekom ljeta, Lokomotiva je ostala bez osam igrača, od čega su njih pet bili prvotimci, zbog čega se trener Čabraja žalio tijekom priprema da nema dovoljno igrača ni za trening kvalitetno odraditi. Lokomotiva je samo nakon toga dovela tri nova igrača, od koji je jedan i donedavni napadač Hajduka Filip Čuić, te je priključila jednog igrača iz juniorske ekipe. Rezultat svega se vidio u prošloj utakmici kada je razigrana Rijeka deklasirala nemoćnu Lokomotivu.

Utakmicu možete pratiti na kanalu MAXSport 1.