Danas od 19h: Hajduk – Dinamo

Momčad Hajduka danas u 19 sati na Poljudu dočekuje Dinamo u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Sraz je to koji se odigrava samo četiri dana nakon prvenstvenog dvoboja istih suparnika na istom mjestu. Završilo je tada 0:1.

“Plavi” su ove sezone do polufinala Kupa dogurali pobjedama u gostima kod Ponikvi (1:4) i Oriolika (0:8) te domaćom pobjedom nad Goricom (4:0). Hajduk je na svom putu prvo svladao Omladinca iz Gornje Vrbe (0:6), a zatim i Jadran u Luci Ploče (0:2). Zadnji okršaj u Kupu prije današnjeg bio je u Splitu protiv Varaždina (5:0).

Bit će ovo 22. kup-utakmica između Splićana i Zagrepčana od osamostaljenja. Hajdukov skor je izrazito negativan. Ostvareno je tek 6 pobjeda uz 3 remija i 12 poraza. Također, jedna od tih pobjeda je bila “Pirova” jer je ostvarena u 90 minuta uzvratne utakmice u kojoj je, zbog rezultata prve utakmice, to bilo dovoljno samo za jedanaesterce u kojima je Dinamo bio bolji. U ovoj sezoni odigrano je zasad pet međusobnih dvoboja s po dvije pobjede sa svake strane te jednim remijem. Što se aktualnog trenutka tiče, iako jedni i drugi kroz cijelu sezonu osciliraju, trenutno je, zbog subotnje pobjede, nešto bolje raspoloženje u plavom taboru. To će “Bijeli” pokušati iskoristiti kao motivaciju da dobrom predstavom i pozitivnim rezultatom vrate bar dašak dobre volje na Poljud. Također, očekuju se po 2-3 promjene u oba početna sastava naspram subote, zbog osvježenja ekipe.

Utakmicu možete pratiti na kanalu MAXSport 1, kao i na njihovom YouTube kanalu besplatno (link). Sretno, Bili!