Danas od 19:30: Rijeka – Hajduk

Porazom protiv Dinama prošlo kolo Hajduk je učinio veliki korak unatrag u borbi za naslov i mnogi su ga već otpisali. Ipak, postoji mala nada da se pobjedom mogu priključiti Rijeci na 4 boda zaostatka i nadati se kiksevima glavnih konkurenata, posebice jer oni još jednom igraju međusobno do kraja prvenstva. Ipak, Hajduku će vjerojatno za to trebati partija sezone, a na Rujevicu idu bez nekolilo glavnih igrača. Otpali su Marko Livaja , Šarlija i Čuić radi kartona, a Uremović i Dajaku su još uvijek dvojbeni. Što se Rijeke tiče, postoji mogućnost da im ne nastupi Marko Pjaca radi lagane ozljede koju je zadobio prošlu utakmicu, pa bi Hajduk izostankom jednog od Rijekinih najboljih igrača dobio ‘vjetar u leđa’.

Što se prvenstvenih utakmica tiče, Hajduk dolazi na Rujevicu s dva uzastopna poraza, od Dinama i Lokomotive, te je prije toga ubilježio dvije pobjede protiv Gorice i Istre, te je odigrao neriješeno protiv Varaždina. S druge strane Rijeka je prije pet utakmica izgubila od Dinama u sudačkoj nadoknadi, a nakon toga je zaredala četiri pobjede, i to redom: Varaždin, Osijek, Slaven Belupo i Rudeš te u tim pobjedama nije primila niti jedan pogodak.

Ovo je zadnji dvoboj Rijeke i Hajduka ove sezone. Do sada su odigrana tri susreta. Prvu utakmicu odlučio je Rokas Pukštas jedinim golom na utakmici na asistenciju Fahda Moufija. U drugom susretu pobijedila je Rijeka kaznenim udarcem koji je realizirao Janković, dok je u trećoj utakmici, onoj na Poljudu nakon stanke, Hajduk poveo putem Marka Livaje na nabačaj Kleinheislera, ali je Rijeka preokrenula preko Obregona i Selahija. Ako pogledamo zadnjih 10 međusobnih dvoboja, tu su momčadi izjednačene – po pet pobjeda na svakoj strani.

Rijeka je poznata po izrazito napadačkoj igri. Moto im je “napad je najbolja obrana” i igraju najčešće u formaciji 4-1-4-1 s jednim zadnjim veznim, dok konkurenti igraju s dva defenzivna vezna igrača te time kompenziraju za nešto manje kvalitetan roster. Radi toga imaju i najbolji napad lige, a kako ne bi kad imaju reprezentativce Marca Pašalića i Marka Pjacu na desnom i lijevom krilu, ofenzivne vezne Fruka i Jankovića, u napadu Ivanovića, a kao defenzivnog veznog najbolju ‘šesticu’ lige ove sezone – Selahija. Izrazito su borbeni i direktni i može se reći da se na Rijeci najviše vidi trenerov potpis od svih klubova u HNL-u ove sezone. Vjerojatno Hajdukova najveća šansa leži u stvaranju stalnog pritiska na obranu kako bi onemogućili protivnikov visoki presing protiv kojeg Hajduk nije pronašao rješenje prošlu utakmicu.

Utakmicu možete gledati na kanalu MAXSport 1. Sretno Bili!