Smijenjen Mislav Karoglan

Lukšu Jakobušića smijenio je danas Nadzorni odbor jer je nakon jučerašnje utakmice bilo jasno da će Hajduk odigrati sezonu bez trofeja. Kako Nadzorni odbor ne može smijeniti trenera, nego to može samo napraviti predsjednik, novom vršiteljicom dužnosti predsjednice imenovana je Marinka Akrap koja je u dogovoru sa sportskim direktorom Mindaugasom Nikoličiusom sporazumno raskinula ugovor s trenerom Karoglanom.

Bivši trener Karoglan smijenjen je nakon četvrtog uzastopnog poraza i to od Lokomotive, dvaput zaredom od Dinama te od Rijeke. Nakon tih poraza Hajduk se oprostio od kupa i od titule naslova prvaka iako je ostalo još sedam kola do kraja prvenstva.

Novim trenerom imenovan je njegov pomoćnik Jure Ivanković koji će momčad voditi vjerojatno do kraja sezone ili do imenovanja novog trenera, što bi moglo biti nakon imenovanja novog predsjednika tijekom svibnja ove godine. Sportskom direktoru Nikoličiusu ukazano je povjerenje te će ostati na funkciji najmanje do isteka svog mandata koji je do kraja lipnja ove godine.