Danas od 16:30: Hajduk – Osijek

Hajduk i Osijek sastaju se danas posljednji put ove sezone, a bit će to susret koji je ujedno i debi novog trenera Ivankovića. Tri susreta ove sezone završili su pobjedom, neriješenim i porazom svake od ekipa.

U prvoj utakmici Hajduk je izgubio na Poljudu s 0:2 pogocima Brleka i autogolom Lučića kojem se lopta odbila od stative, zatim od leđa i ušla u gol. Bio je to i poraz koji je stajao trenera Leku posla. Samo dva tjedna poslije, u zaostaloj utakmici 3. kola, Karoglan je na Opus Areni porazio Osijek pogotkom Livaje. Nakon zimske stanke Hajduk i Osijek su odigrali bez pobjednika, pri čemu je Uremović doveo Hajduk u vodstvo, a Mierez je poravnao rezultat.

Ako pogledamo za posljednjih 10 utakmica, Hajduk je upisao 5 pobjeda, 3 neriješena i dva poraza. Hajduk će kroz pozitivan omjer s rivalom tražiti izlaz iz krize jer je u zadnje četiri utakmice upisao isto toliko poraza i ispao iz utrke za prvaka.

Osječani će stoga vjerojatno biti nešto motiviraniji, jer se žele vratiti na četvrtu poziciju koja vodi u Europu nakon što su je jučer izgubili od Lokomotive koja je svoj susret odigrala dan ranije. Najveća prijetnja gostiju dolazit će preko Ramona Miereza, najboljeg strijelca lige ove sezone, oko kojeg Osijek gradi igru, a opasni su i preko krila gdje vrebaju drugi i treći strijelci kluba Lovrić i Jugović. Iza njih operira jedan od najboljih ‘šestica’ lige, bivši igrač Hajduka, Darko Nejašmić, koji daje momčad potrebnu čvrstinu i mirnoću, te pomaže u izgradnji napada.

Susret možete pratiti na kanalima MAXSport 1 i HRT2.