Danas od 19:10: Slaven Belupo – Hajduk

Hajduk danas igra gostujuću utakmicu protiv Slaven Belupa u sklopu 31. kola SuperSport HNL-a.

“Farmaceuti” dočekuju Hajduk s četiri poraza i jednom pobjedom u zadnjih 5 utakmica. Ta jedna pobjeda dolazi od Rudeša koji je matematički već ispao iz lige, tako da se ne može reći o dobroj formi domaćina. S druge strane, ni za Hajduk se ne može reći da je u dobroj formi s obzirom na to da bilježe jedan od najgorih nizova poraza u novijoj povijesti.

Hajduk se nada izlasku iz krize pobjedom protiv Slavena s kojim ima odličan omjer. U zadnjih 10 utakmica, Splićani su upisali 8 pobjeda, a 2 ishoda završili su neodlučeno.

Ove sezone momčadi su se susreli tri puta i sva tri puta slavio je Hajduk. Prvu utakmicu na Poljudu vodio je zamjenik trenera Adnan Čustović radi suspenzije glavnog trenera Ivana Leke i ta je utakmica završila s 3:0 za Hajduk, a na susretu je dvaput zabio Marko Livaja i Leon Dajaku. Druga utakmica, koju je vodio Ivan Leko, završila je minimalnom pobjedom Hajduka, a jedini pogodak postigao je Marko Livaja iz jedanaesterca. U trećoj utakmici trener je bio Mislav Karoglan i završila je uvjerljivom pobjedom od 4:0, pri čemu su zabijali redom Kalinić, Brekalo, Kalik i Čuić.

Zanimljivo je da će u ovom susretu trener biti Jure Ivanković i on će biti nastaviti Hajdukov niz u kojem u zadnjih 12 gostovanja u Koprivnici Hajduk nije vodio jedan trener dva puta. Zadnjih koji je dvaput zaredom gostovao kod Slaven Belupa je Željko Kopić koji u rujnu 2018. odradio zadnje gostovanje u Koprivnici. Nakon njega treneri su bili Oreščanin, Burić, Tudor, Primorac, Tramezzani, Gustafsson, Dambrauskas, Karoglan, Leko, i opet Karoglan.

Jedan od razloga zašto Hajduk ima dobar omjer s Belupom je što igraju otvoreno, za razliku od drugih momčadi ispod sredine ljestvice koje se protiv Hajduka brane. Slaven Belupo je 8. momčad lige, ali su s 36 zabijenih golova 6. momčad lige, i to dosta blizu Hajduku s njihovih 40 golova. S druge strane, radi otvorene igre su skloni primanju puno golova, pa su s 55 primljenih golova druga najgora momčad lige nakon Rudeša. Glavna opasnost će dolaziti od Benedika Mioča i Tomislava Štrkalja koji su zabili 8 i 6 golova, te je svatko od njih podijelio i 5 asistencija, čime su sudjelovali u više od polovice golova svoje momčadi ove sezone. Također se momčadi ove zime priključio i Robert Murić koji je prošlu utakmica zabio pogotka Rudešu. Također, bitan igrač momčadi je i Matej Šakota, ali on neće imati pravo nastupa danas radi akumulirana tri žuta kartona.

Utakmicu možete pratiti na kanalu MAXSport 1. Sretno Bili!