Žaper se vratio treninzima, kad ga očekivati ponovno na terenima?

Mihael Žaper napokon je počeo trčati i trenirati nakon strašne ozljede ligamenata početkom godine.

Hajdukov ‘veznjak’ ozlijedio je prednje križne ligamente prošle sezone u utakmici protiv Rudeša, igranoj na stadionu Kranjčevićeva u Zagrebu, 17. veljače ove godine. Od tada je podvrgnut operaciji te je bio na rehabilitaciji. Podsjetimo, oporavak od ozljede križnih ligamenata traje otprilike devet mjeseci do godina dana.

Sada je viđen kako individualno trenira i ne očekuje se da će se momčadi priključiti minimalno mjesec dana. Tek od prosinca se očekuje da će s loptom trenirati. Stoga, iako postoji teoretska šansa da ga vidimo pokoju minutu u zadnjim kolima kalendarske godine, izrazito je mala šansa.

Ako usporedimo oporavak s Dariom Melnjakom koji je isto ozlijedio prednje križne ligamente, vidimo da je se Dario vratio individualnim treninzima nakon četiri i pol mjeseca. Dva mjeseca trenirao je individualno, da bi se momčadi pridružio sredinom svibnja i tjedan dana poslije dobio 20-ak minuta u predzadnjoj utakmici sezone protiv Gorice koja je bila revijalnog tona. Zadnju utakmicu sezone je Dario preskočio, da bi na pripremama sudjelovao ‘punom parom’ iako je najbolju formu tražio sve do rujna ove godine.

Mihaelova rehabilitacija je trajala je sedam i pol mjeseci, te izgleda da su koljena u nešto lošijem stanju od očekivanog, stoga se s Hajdukovim ‘destruktivcem’ neće žuriti. Možda će čak i prvi dio priprema odraditi u laganijem tonu, da bi se u drugom dijelu pripremio za proljeće i drugi dio sezone.