Presica uoči Istre

Izdvojeno:
•  Vraća se Lovre Kalinić, Nikola Kalinić otpao, Josip Brekalo upitan
•  Ne očekuje Istru u potpunom bunkeru, već nešto otvorenije

Nakon prolaska u polufinale SuperSport Hrvatskog kupa pred Hajdukom je novi ispit. U 25. kolu HNL-a ‘bijeli’ u subotu (17.10 sati) na Poljudu dočekuju Istru. U najavi utakmice trener Hajduka Mislav Karoglan na početku press konferencije odgovorio je na pitanje je li upitna regularnost HNL-a s obzirom na činjenicu da Dinamo još uvijek nije odigrao zaostalu utakmicu s Varaždinom. 

– Teško mi je reći. Ono što se mi moramo fokusirati je na nas. Meni kao treneru fokus je na nogomet, da budemo bolji, podignemo igru. Na ostale stvari ne možeš utjecati – rekao je Karoglan, a zatim se dotakao Istre.

– Očekujem dobru Istru. To je jako dobra ekipa, bilo je pitanje trenutka kada će proigrati. Čeka nas teška utakmica. Tri utakmice zaredom Hajduk nije kući pobijedio Istru. Učili su me da nikad ne kažem moramo pobijediti, ali moramo pobijediti.

U kakvom je stanju Brekalo?

– Dobio je udarac u butni mišić, vidjet ćemo popodne na treningu. Vidjet ćemo kakvo je stanje. Lovre Kalinić se vraća. Utakmicu preskaču Nikola Kalinić i Šarlija.

Na drugoj strani je Paolo Tramezzani. Što mislite o njemu?

– Ostavio je dobar utisak dok je bio tu. Ono što znamo o Istri je da imaju kvalitetu na nekim pozicijama. Moramo biti dobri u posjedu, da nas ne love gdje oni to love. Moramo biti precizniji nego što je to bio slučaj s Varaždinom. 

Očekujete li da će Istra postaviti čvrsti bunker, jeste li spremni na to?

– Nisam siguran koliko će oni biti u niskom bloku. Ima tu i presinga, bloka, igrača koji dobro čitaju neke stvari. Momčad Istre je predugo naslonjena na posjed da ne bi to bilo i dalje. Kolega im je dao talijansku disciplinu i akcenat na prekide. To on radi vrhunski. Ne možeš iščupati identitet ekipi. Njihovi stoperi će igrati, vezni igrači isto. Imaju dubine s Ekongom, Vukom i Ercegom. 

Ima li Tramezzani veći motiv nego vi?

– Igrati protiv Hajduka je najveća motivacija. Nemam problem u tom smislu. Jednako sam motiviran da igram s Postirama i s Istrom. Imam kvalitetne odnose s mnogim ljudima u Puli. 

Ante Erceg će sigurno biti motiviran…

– Nabrijani su svi na Hajduka. To ja znam od prije. Punimo stadione, protiv nas svi vole igrati. Moramo biti još bolji i čvršći. Moramo i mi imati prkosa, bez toga ne možeš biti prvak.  

Je li netko od igrača s klupe na utakmici s Varaždinom zaslužio start od prve minute?

– Sahitija nismo koristili, Pukštas je igrao 45 minuta, Yassine korektno odradio, Laszlo isto. 

Zašto kod rezultata 2:0 ili 3:0 ne zamijenite Livaju?

– Bio je planiran za izmjenu, ali su me tri igrača pitali. Bio je plan da se vadi i protiv Rudeša i protiv Varaždina. 

Rekli ste da do reprezentativne stanke morate pobijediti sve tri utakmice?

– Stavio sam sebi cilj. Drugima postavljam manje ciljeve, a sebi puno više – zaključio je Karoglan. 

Izvor: Dalmatinski portal