Danas od 17:10h: Gorica dočekuje Hajduk

Momčad Hajduka danas (17.10h) u sklopu 26. kola SuperSport HNL-a gostuje u Velikoj Gorici.

Ekipa Gorice dočekuje “Bijele” u velikoj rezultatskoj krizi. Imaju jednu pobjedu u zadnjih 10 prvenstvenih utakmica, a najviše je odjeknuo upravo zadnji njihov poraz u Kranjčevićevoj protiv Rudeša, kojem je to ujedno bila i prva ovosezonska pobjeda – tek u 25. kolu prvenstva! Rudešani su slavili rezultatom 2:1 i to zgoditkom u sudačkoj nadoknadi za veliko slavlje. Kolo prije Velikogoričani su ostvarili jedinu spomenutu pobjedu u zadnjih nekoliko mjeseci, 1:0 protiv Slaven Belupa. U preostale tri od zadnjih pet utakmica Gorica je nizala poraze od Dinama (2:0), Rijeke (0:2) i Osijeka (3:0). U tom razdoblju dogodilo im se i ispadanje iz Kupa, također od Dinama, rezultatom 4:0.

Prva dva ogleda ovih momčadi u sezoni prošla su u suprotnim raspoloženjima za svaku ekipu. U prvom krugu prvenstva Turopoljci su slavili preokretom 2:1 (strijelci Štiglec i Jurić) u zadnjih 5 minuta utakmice, nakon što je Šarlija pogodio glavom za vodstvo Hajduka. Taj susret bio je obilježen kao jedna od najgorih igara “Bijelih” ove sezone. U sljedećem ogledu na Poljudu obrnuta priča, 3:0 pobjeda “Majstora s mora” golovima Dajakua, Žapera i Sahitija, uz vrlo neuvjerljivu partiju Gorice. Ta utakmica označila je početak katastrofalnog niza Velikogoričana koji još uvijek traje. Uzmemo li zadnjih 10 ligaških susreta ova dva kluba, skor je 7-2-1 na strani Splićana.

“Bikovi” su od svog zadnjeg povratka u najviši rang natjecanja često slovili za ugodno iznenađenje lige, naročito u vremenu kad je kao sportski direktor tamo stolovao Mindaugas Nikoličius, koji danas tu funkciju obavlja u Hajduku. Prvu veću krizu imali su prošle sezone kad su u “mrtvoj utrci” sa Šibenikom uspjeli zadržati prvoligaški status pod palicom trenera Sopića. Druga veća kriza je ova trenutna. Mediji pišu o doista lošem fizičkom i psihičkom stanju momčadi, dok stručni stožer na čelu s Dinkom Jeličićem traži način kako preokrenuti situaciju i zaredati s pozitivnim rezultatima. U tome će im pokušati pomoći i nekoliko bivših hajdukovaca u njihovim redovima, od vratara Banića preko Maloče i Pršira sve do mladog Luke Kapulice koji skuplja svoju minutažu s klupe. U istoj poziciji s druge strane nalazi se Anthony Kalik koji je jedan dio svoje karijere proveo u Velikoj Gorici. Hajduku ova utakmica nije ništa manje bitna, s obzirom na to da u borbi za naslov “Bijeli” nižu pobjede ne baš uvjerljivom igrom. Stoga možemo očekivati dvoboj s velikim ulogom na obje strane, gdje će, dodajmo i to, domaćin biti lišen usluga standardnog veznjaka Marka Solde zbog akumuliranih kartona, dok su već neko vrijeme izvan pogona Merveil Ndockyt i Nikola Vujnović. U kadar se nakon duže pauze vraća i Valentino Majstorović. Za Hajduk se barem zna da je lista ozlijeđenih poduža.

Susret možete pratiti na kanalu MAXSport 1. Sretno “Bili”!