Komentar: Livaja je najbolji kreator velikih prilika u HNL-u

Sve smo bliži kraju još jednog izdanja hrvatskog nogometnog prvenstva, pa je tako i sve jasnije da će Marko Livaja ponovno biti među ponajboljim igračima. Doduše, njegove ovosezonske brojke i nisu na dosadašnjim razinama, ali i one Hajdukovog kapetana svejedno svrstavaju u sam vrh HNL-a.

S 13 sudjelovanja u golovima svoje momčadi, trenutno je na četvrtom mjestu tog poretka. Od toga je devet puta poentirao, pa zajedno s Bruno Petkovićem dijeli drugo mjesto ligaške ljestvice strijelaca, a tek je u četiri navrata bio asistent. Kažemo tek, jer je po nekim statističkim pokazateljima ta brojka mogla biti kudikamo veća.

Livaja je, naime, ove sezone igrač s najviše kreiranih velikih prilika u domaćem prvenstvu. Skupio je točno njih 12, čime je već sad nadmašio svoj učinak iz svake od protekle dvije sezone, ali i izjednačio rekord HNL-a. Postavio ga je, inače, nekadašnji fantazist Slaven Belupa, Nemanja Glavčić je prije tri godine također stvorio 12 velikih prigoda za svoje suigrače.

Koliko su se Livajini suigrači u ovom izdanju HNL-a ispromašivali, dovoljno govori podatak da je u prošloj sezoni imao 13 asistencija, iako je u ta 34 nastupa imao manji broj kreiranih velikih prilika (11) nego u 23 dosadašnja. Inače, drugi na ovoj ljestvici je Toni Fruk, s osam stvorenih šansi za svoje kolege iz Rijeke, dok je jednu manju upisao njegov suigrač Niko Janković, ali i Takuro Kaneko te Petar Pušić.

Izvor: Telesport.hr