Presica uoči Varaždina

Pred Hajdukom su još četiri utakmice do kraja sezone. Prva u nizu je u nedjelju kada u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a na Poljud stiže Varaždin (17 sati).

– Razgovarao sam s predsjednikom, ali nismo na temu mog ostanka. U drugoj sam ulozi. Mislim da će iduće sezone to biti puno drugačije – rekao je u najavi trener Hajduka Jure Ivanković, a zatim se dotakao Marka Livaje.

– Marko se vratio treninzima, ali nije još 100% za igrati. Imamo plan da igraju igrači koji su samo 100% spremni. Marko još osjeća bolove u koljenu, vjerojatno neće biti u konkurenciji za utakmicu.

U kakvom je stanju Perišić?

– Sigurno će opet imati dosta veliku minutažu. Koliko će to biti, dogovorit ćemo se.

Kakav je zdravstveni bilten?

– Melnjak je blizu povratka rada s ekipom. Još radi individualno. U nekim budućim utakmicama možemo ga očekivati u kadru. Šarlija se vratio u kadar, kao i Lovre Kalinić. I dalje postoji bol u laktu. Dajaku je i dalje out.  

U kakvom je stanju Kleinheisler?

– Nije bio ozlijeđen, u konkurenciji je kao i svi. Postavlja se pitanje o igračima na posudbi, ali mislim da je korektno dati im priliku. Kada su dolazili o tome nije se pričalo o tome da ako se ne ispune ciljevi da nisu bitni. Moramo biti profesionalni kao klub, da imaju istu startnu poziciju kao i svi. 

Kakav je Varaždin?

– Igrali smo s njima u prvenstvu i kupu. Igraju otvoreno, dosta dobro iz zadnje linije kontroliraju posjed sa Zelenikom. Naprijed imaju igrače koji mogu stvoriti višak i zabiti gol, Dabro, Šego, Mitrovski…I mi ćemo se postaviti otvoreno, da dominiramo i usmjeravamo utakmicu. 

Što su hrvatskom nogometu donijeli strani suci?

– Nakon turbulentnog razdoblja i svega što se događalo skinut je fokus sa suđenja i vraćen je na teren. Trebamo se baviti stvarima na koje možemo utjecati. 

Koliko vam znači povratak gledatelja na Poljud?

– Puno će nam značiti. Nogomet se igra zbog gledatelja. To je ogroman vjetar u leđa igračima i dodatan motiv da se pokažu u najboljem svjetlu. Naš pristup neće biti upitan, to mora biti standard. Maksimalan angažman svaki dan, vjerujem da u nedjelju neće biti do pristupa. 

Hajduk ima 20.000 pretplatnika, koliko gledatelja očekujete?

– Očekujem da su se ljudi zaželjeli nogometa. Njihova ljubav prema klubu nikad nije bila upitna. 

Hoće li netko od mladih igrača dobiti priliku?

– Noa Skoko imao je peh, upalu krajnika. Ne trenira cijeli tjedan. S nama je Bruno Durdov, postoji mogućnost da on dobije priliku da debitira. Mladi igrači trebaju zaslužiti priliku. 

Je li mini cilj ostvariti sve četiri pobjede do kraja sezone?

– Sigurno da je, ali mislim da nas je koštalo jer smo razmišljali previše unaprijed. Dat ćemo priliku svim igračima da pokažu zašto su u Hajduku i da se iskrastilizira kada za iduću sezonu. 

Što mislite o utakmici Rijeka-Dinamo?

– Nemam osobnih preferencija. Razmišljam samo o našoj utakmici. Mislim da će na Rujevici biti tvrdo, s jedne i druge strane. 

Koji je vaš osobni rekord uzastopnih pobjeda?

– Ne bavim se statistikom. Bilo je nekih nizova, ali pet-šest pobjeda zaredom nikad – zaključio je Ivanković. 

Izvor: Dalmatinski portal