Livaja igrač mjeseca, Gattuso trener, a Durdov strijelac najljepšeg pogotka

Nešto duže nego što je to uobičajeno, ljubitelji SuperSport HNL-a ove su sezone morali čekati na početak prvenstva. HNS je odlučio da najviši rang hrvatskog nogometa počinje u kolovozu, a od sezone 2024./25. uvedeni su i neki noviteti. Osim SuperSport HNL Fantasyja kojeg možete igrati na Sportnetu, savez je odlučio uvesti nagradu za igrača, trenera, gol i obranu mjeseca.

Sve se nagrade dodjeljuju na jednak način. Udio od 30 posto glasova imaju čitatelji koji su od ponedjeljka do četvrtka na stranicama Sportneta mogli glasati za svaku od kategorija. 30 posto glasova dolazi od kapetana i trenera klubova SuperSport HNL-a, a 40 posto čini SuperSport HNL Panel koji je sačinjen od 20 renomiranih hrvatskih novinara i TV komentatora.

U kolovozu je nagradu za igrača mjeseca odnio Marko Livaja, a Hajdukov je napadač svojim igrama zavrijedio tu nagradu i u rujnu (162,4 boda). Sergej Jakirović bio je najbolji trener u kolovozu, ali je nakon poraza od Hajduka i Bayerna postao bivši, a u rujnu nagrada ide u ruke Gennara Gattusa (83 boda).

Dominaciju hajdukovaca u rujnu nastavio je i Bruno Durdov koji je dobitnik nagrade za najbolji gol mjeseca (124,3 boda). Nagrada za najbolju obranu u rujnu odlazi Ivana Sušku koji se istaknuo s dvije briljantne intervencije protiv Dinama u velikoj pobjedi Slaven Belupa (109,97 bodova).

Izvor: Sportnet