VAR afera: Objavljene snimke iz VAR sobe, traži se hitna reakcija Marića i Kustića

U 15 sati preko platforme Hajduk Digital TV o aktualnoj situaciji u hrvatskom nogometu obratili su se iz HNK Hajduka. Oni su javnosti pustili sve tri cjelovite snimke iz VAR sobe, a vezane za sve tri sporne situacije.

Prva sporna situacija je bila u 44. minuti, gdje je pregledavan prekršaj na Livaji nakon čega je uslijedio pogodak Varaždina za 1:0. Druga sporna situacija bila je u 61. minuti, igranje rukom Antonija Boršića. Do treće sporne situacije došlo je u 78.minuti kada nije priznat pogodak Marka Livaje.

Nakon što su snimke procurile u javnost Hajduk je zatražio očitovanje od Marića i Kustića.

Dopis Bruni Mariću

Poštovani g. Marić

U javnosti su dana 27. veljače 2024. puštene snimke iz kojih je razvidno da VAR soba na utakmici 24. kola SuperSport HNL Varaždin – Hajduk, koja se odigrala na stadionu Varteks, nije mogla utvrditi da se igrač HNK Hajduk Filip Uremović u 78. minuti nalazio u zaleđu, a što navode i sami VAR suci u svojoj komunikaciji na temelju dostupnih snimki.

Slijedom navedenog, molimo za žurno pojašnjenje na temelju čega je promijenjena odluka glavnog suca utakmice Frana Jovića kojom je poništen priznati gol Marka Livaje za vodstvo HNK Hajduk.

Molimo također žurno pojašnjenje za situaciju kod postignutog gola NK Varaždin u 40. minuti susreta te situaciju iz 61. minute u kojoj je vidljivo da igrač Varaždina u duelu s igračem HNK Hajduk Rokasom Pukštasom dotiče loptu rukom.
S obzirom na to da je u javnost puštena komunikacija sve tri sporne situacije, molimo što hitnije Vaše očitovanje kao predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a.

Dopis Marijanu Kustiću

Poštovani g. Kustić,

U javnosti su dana 27. veljače 2024. puštene snimke komunikacije sudaca iz VAR sobe s utakmice 24. kola SuperSport HNL Varaždin – Hajduk.

Primite na znanje da smo tražili službeno očitovanje predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a g. Bruna Marića te od Vas očekujemo, s obzirom na nejedinstvenost Komisije u prethodnim kolima i očigledne nepravilnosti koje mogu utjecati na regularnost natjecanja, da poduzmete radnje koje su u Vašoj ovlasti kao predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Link za video izvanredne emisije na HDTV: link

Izvor: Dalmacija danas