Promjene koje dolaze s novim predsjednikom

Imenovanjem Ivana Bilića kao novog predsjednika Uprave Hajduka dolaze i neke nove promjene u strukturi kluba.

Novi predsjednik želi dobivati što kvalitetnije savjete kompetentnih ljudi unutar kluba kako bi donio najbolje odluke za klub, radi čega će doći do nekoliko promjena. Prva je ona jačanja sportske vertikale u kojem će klub imenovati novog člana uprave za sport. Klub je do sada imao u upravi od članova, pored predsjednika, Ivana Matanu koji se bavio financijama kluba te Marinku Akrap koja se fokusirala na marketing i odnose s javnošću. U upravi nije bio stručnjak za sport, ali bi se to sada trebalo promijeniti. Hajduk će time dobiti četvrtog člana uprave koji će svojim znanjem iz područja nogometa mogao kvalitetno savjetovati predsjednika Uprave.

Također se događaju određen promjene u operativnom upravljanju kluba. Boro Primorac neće više biti voditelj Akademije, već će preuzeti funkciju savjetnika Uprave. Na njegovo mjesto doći će njegov pomoćnik Goran Sablić.

Pretpostavljamo da Hajduk želi imati snažan Odbor koji će se sastojati od člana Uprave zaduženog za sport, sportskog direktora kluba i Bore Primorca koji će što kvalitetnije savjetovati predsjednika i donositi zajedničke odluke koje idu u skladu sa strategijom kluba.

Po pitanju sportskog direktora, novi predsjednik nije dao odgovor hoće li Mindaugas Nikoličius ostati ili otići, nego je samo rekao kako će napraviti odluku koja je najbolja za klub, a što se tiče imenovanja novog trenera, spomenuo je kako lista potencijalnih kandidata postoji i da je cilj dovesti osobu koja će profilno odgovarati strategiji kluba.