Hajduk se priprema za uzvrat na umjetnoj travi na novootvorenom terenu

Da će brzo sportski se podignuti istočni dio Splita mogli smo uživo čuti još prije nešto više od šest mjeseci. Bila je jedna prilika dok su se ti tereni još radili, postavljala se drenaža, a zelenila u Stobreču još nije bilo na vidiku, no oni koji su nam pokazivali uvjereno su kazali: ‘Ovdi će za koji misec trenirat i Hajduk!‘

I da im priznamo bili su u pravu. Evo nekoliko mjeseci kasnije od tog razgovora tereni s umjetnom travom imali su veliko otvorenje u Stobreču, a sad će dobiti i drugu razinu priznanja. A razlog je odabir Gennara Gattusa da se tu dodatno spremi za uvjete koji čekaju Hajduk na Farskim otocima.

Bio je tu i jedan lapsus na konferenciji za medije kad je Gattuso ‘otkrio‘ da će se momčad spremati u Prugovu, gdje je ruku na srce isto novi teren s umjetnom travom, što mu nije moglo samom pasti napamet baš. Ali već dan kasnije ispravili su se iz kluba i pojasnili da se ipak radi o nešto bližoj lokaciji, onoj u Stobreču koja je početkom ovog mjeseca imala i veliko otvorenje, baš zadnjeg dan priprema ‘bijelih‘ u Sloveniji.

Teren, koji je primarno igralište NK Primorca, otvarao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić s cijelom svitom i pratnjom, a projekt terena s umjetnom travom financirali su u pratnerstvu s Gradom Splitom. Cijela investicija je iznosila preko 710 tisuća eura, a ona Grada Splita odnosila se na radove pripreme podloge s rekonstrukcijom drenaže i sustava hlađenja te ugradnju rasvjetnih stupova i iznosila je 400 tisuća eura plus PDV, a HNS je financirao elastičnu podlogu i travnati pokrov kao i radove ugradnje istih što je koštalo oko 310 tisuća eura. 

Osim glavnog terena, obnovljeni su i pomoćni tereni, jedan veći i jedan za zagrijavanje, na kojima  treniraju djeca Primorca, ali i ‘bili tići‘. Naime, još od početka obnove terena u Stobreču bilo je zamišljeno da se dio Hajdukove Akademije preseli na ove nove terene i tako rasterete oni na Poljudu, koji isto zahtijevaju obnovu, da ne kažemo izgradnju novih. 

Tako se od ovog ljeta u Stobreču za nadolazeću sezonu priprema nekoliko mlađih generacija Hajduka, a na dva dana će im se pridružiti i prvotimci. Teren u Stobreču bi trebao u nedjelju i ponedjeljak, kako je najavio Gattuso, simulirati uvjete koje čekaju ‘bijele‘ na Farskim otocima, a onim vremenskima će se morati prilagoditi na licu mjesta. 

Nakon slavlja na Poljudu od 2:0, uzvratni ogled 2. pretkola Konferencijske lige koji će se odigrati u Torshvnu je na rasporedu u četvrtak, 1. kolovoza, od 21 sat. 

Izvor: Slobodna Dalmacija